"מוציאה לשון: הפתעות מהמגירה הסודית של העברית"
יש לי ספר משלי, בהוצאת עם עובד. והוא בחנויות.
"מוציאה לשון: הפתעות מהמגירה הסודית של העברית" – זה שמו של הספר, שמבוסס על הבלוג הזה, "הקוראת הראשונה". כשמו כן הוא – תמצאו בו הפתעות לשוניות מכל הסוגים, ממילים באנגלית שמקורן בעברית ועד מילים בעברית שמקורן בסנסקריט; מ"סימני דרך" מסגירים בטקסט ומה אפשר לגלות בעזרתם, ועד תובנות על עריכה, תרגום ויחסי האהבה-שנאה שלנו עם השפה התקנית.
"עם עובד" פרגנו לספר אנשי מקצוע נהדרים:
את העורכת הנפלאה עטרה אופק, שחידדה, הבהירה והאירה את תהליך העבודה בקלילות ובשמחת החיים שלה;
את המאייר טל אביב, שהגשים את כל דמיונותיי בנוגע לאיור העטיפה, ויותר מזה. האיור שמופיע למטה פותח את הספר, ויש לו בן זוג שנועל אותו, ואיורים לכל אחד מהשערים של הספר;
את המעצבת הנהדרת של "עם עובד" דורית שרפשטיין, שעיצבה ספר שכיף להחזיק ולדפדף בו;
ואת עורכת הלשון הקפדנית והמקסימה תם אלון.
עוד לפני העריכה, קראו את כתב היד והעירו עליו כמה אנשים מצוינים: ד"ר עמנואל אלון, בלשן ומרצה ללשון עברית; ההיסטוריון ד"ר מעין מזור, שסייע בכתיבה אחידה ומדויקת של מילים ביוונית עתיקה; ונעם שכטר מ"בצלאל", שקרא את השער העוסק בטיפוגרפיה.
תודות רבות לעטרה, לדורית, לתם ולטל, ולכל האנשים הטובים ב"עם עובד"; לעמנואל, למעין ולנעם; ולחברות ולחברים שהעירו ושימחו במהלך העבודה על הספר – אתם יודעים מי אתם.
תודה לבנזוגי אוהד עוזיאל, הקורא הראשון שלי.
ותודות מיוחדות לכם ולכן, הקוראות והקוראים של "הקוראת הראשונה": למי שכתבו לי כל השנים בבלוג, שאלו, התייעצו והעשירו, וגם למי שקראו בשקט. בזכותכם כתבתי: תודה רבה.

את "מוציאה לשון" אפשר למצוא בחנויות למיניהן, באתרים של סטימצקי וצומת, באתר עם עובד וגם בגרסה דיגיטלית. ואם תרצו לשתף ולספר על הספר בפלטפורמה החביבה עליכם – תבואו על הברכה ותשתתפו בשמחה.
בשעה טובה, ובהצלחה. יישר כוחך, שלומית.
תודה רבה מכל הלב, צביקה!
בשעה טובה ונפלאה!
זהו המקום הראוי להודות לך. על הבלוג, על הרשומות המרתקות והחשובות, על התייחסותך לכל תגובה, וכעת על הספר הזה, שכבר הזמנתי.
הצלחה, כפי שזו מגיעה לך,
והנאה מרובה.
תודה רבה, הלנה, על המילים החמות! שימחת מאוד, ואני מקווה שתיהני מהספר!
איזה כיף. נכון שאין כמו ההרגשה להריח ולנשום ספר חדש, ועוד שהוא שלך?
הכי : ) תודה רבה, יאיר!
נהדר! מזמן קיוויתי שתכנסי את הפוסטים של הבלוג בספר, רצה לקנות!
איזה כיף, תודה רבה מכל הלב, רונית!
תתחדשי ובהצלחה!
תודה רבה, מוטי!
שלומית, ריגשת ושימחת עד מאוד. מאחלת לך עוד המון הצלחות, שמחות, וחידודי לשונות. אוהבת, איילה
המון תודה, איילה יקירתי! אמן ואמן, ושנמצא לנו יחד עוד שלל חידות לשוניות לפצח!